Godkänn -Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på utbudet.se. Genom att fortsätta godkänner du användningen av cookies och våra användarvillkor

Systembolaget

Vi möter Patricia Evans, HR-utvecklare med ansvar för inkludering och mångfaldsfrågor

 

Hej Patricia! Varför gör Systembolaget denna SFI satsning?

Vi är ett företag för alla i Sverige och vi jobbar med inkludering. Vi tänker att SFI-materialet kan vara ett led att lära sig om hur Sverige fungerar och samtidigt lära sig svenska. Systembolaget är ju ganska unikt och det är ett sätt att förklara varför vi finns och hur alkohol finns med som en del i den svenska kulturen. Viktigast är nog ändå att vi fick höra att riktat material till SFI behövs, med övningar och uppgifter som hjälper eleverna i språkutveckling och lärarna i undervisningen. Om vi lyckats får vi se, men det är i alla fall ambitionen.

Hur är materialet upplagt?

Det är upplagt med olika kapitel och olika avsnitt i varje kapitel. Tanken är att lärarna ska kunna välja om de vill använda bara en del, ett kapitel eller hela materialet.

Hur hoppas ni att materialet ska användas i skolan?

Vi hoppas att lärarna kan ta materialet och använda det utan instruktioner. Vi hoppas eleverna tycker det är roligt att använda materialet. Och så hoppas vi att det kan föda samtal och reflektion kring svensk alkoholpolitik och varför vi har Systembolaget, att det är för att begränsa alkoholens baksidor, samtidigt som vi stimulerar reflektion över detta.

 

Patricia-Evans-Systembolaget.jpg

Patricia Evans, HR-utvecklare med ansvar för inkludering och mångfaldsfrågor

systembolaget logo.png

 

 

Tillbaka till produkterna