Välj Ämne/Tema
Hem- och konsumentkunskap (36 st)
SNABB-BESTÄLLNING - om du vill ha allt som visas nedan använder du denna beställningsruta.
Topplista - lärarnas favoriter!
SNABB-BESTÄLLNING - om du vill ha allt som visas nedan använder du denna beställningsruta.
Är gluten farligt? Ja, om man har celiaki, annars nej. Gluten är en naturlig beståndsdel – ett protein – i råg, vete och korn som gör brödet luftigt. Vi har ätit spannmål i över 10 000 år och det är helt naturligt för kroppen. Däremot är gluten skadligt för dem som lider av celiaki (glutenintolerans). ”10 snabba om gluten” presenterar enkelt och tydligt om vad gluten är och vad celiaki (glutenintolerans) innebär. Alla påståenden har vetenskapligt stöd och är uppdaterade 2021.
Fakta
Format
2-sidigt blad i A6-format
Lämplig målgrupp
För elever från mellanstadiet till gymnasiet
Komplettera med digitala material
Har du koll på kolhydraterna
Vem vill inte veta om olika kolhydrater? Nyfiken? Här är snabbkursen om skillnaderna mellan bland annat socker, stärkelse och fibrer. Och en hel del annat värt att veta om ett av kroppens viktigaste energikälla.
Topplista - lärarnas favoriter!
SNABB-BESTÄLLNING - om du vill ha allt som visas nedan använder du denna beställningsruta.
Produkten ligger nu i varukorgen
Justerad till maxantal {0}