Emax Ekonomiska Förening

E-kampen är ett roligt och spännande koncept där eleverna i årskurs 7-9 får utveckla sina entreprenöriella förmågor genom att testa, träna och tävla i entreprenörskap. Under två dagar får eleverna testa en affärside på riktigt genom att driva ett eget företag. E-kampen bygger på övningen ”Företagare för en dag” och erbjuds kostnadsfritt till alla skolor i Sverige. Materialet är roligt och enkelt att följa och du hittar det på www.ekampen.se.

E-kampen finansieras av Skolverket och Hakon Swensonstiftelsen och drivs av STARTcentrum Social Impact tillsammans med initiativtagarna Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien. 
 
 

 

Tryckt material för beställning
Komplettera med digitala material
Alla nedanstående digitala filer, mejlas automatiskt ut till din registrerade e-postadress inom en vecka efter lagd beställning. Du kan också ladda ner dem direkt här.
E-kampen

E-kampen är ett nytt, spännande och utvecklande koncept för skolor och elever i årskurs 7- 9. Under två dagar får eleverna möjlighet att skaffa sig kunskap kring entreprenörskap och företagande, arbeta kreativt och komma på egna affärsidéer. Nytt för i år är att E-kampen satsar ännu hårdare på hållbart entreprenörskap med en starkare koppling till de Globala Målen. Detta märks såväl på innehållet som på tävlingskriterium.

Lärarröster om materialet

"Är mycket nöjd över erat material"

"det bästa är att den är kortfattat och färg glad. Det sämsta är att det fanns inte mycket på lätt svenska"

"Jag använder materialet i vår kombinationsutbildning i "Försäljning- och service" I SFI och svenska som andraspråk. Det bästa är (för oss) texter på enkel svenska"

"Det var ett kul projekt!"