GODKÄNN -Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på utbudet.se. Genom att fortsätta godkänner du användningen av cookies och våra användarvillkor

Detta är utbudet.se

Ett helt kostnadsfritt och uppdaterat lektionsmaterial i varje elevs hand att själv läsa och arbeta med. Låter det intressant? På utbudet.se har du möjlighet att beställa, helt utan kostnad, hundratals olika material till din lektion eller för egen uppdatering. Här hittar du högaktuella material inom många områden som Etik, Naturvetenskap, Teknik, EU, Yrkesval och mycket mer.

 

Kostnadsfritt för skolan - allt på ett ställe

På utbudet.se kan du som arbetar inom skolvärlden helt gratis beställa företags, organisationers och myndigheters informationsmaterial. Vi har samlat allt detta på en och samma plats, och du beställer materialet helt kostnadsfritt och betalar heller ingen frakt. Vårt utbud är varierat - här hittar du inspirerande filmer, spännande spel, intressanta magasin, aktuella faktaark, böcker, foldrar med mera. Du har även möjlighet att ladda ned kompletterande digitala material såsom filmer, rapporter, lärarhandledningar och lektioner.

 

Relevant och målgruppsanpassat

I dagens samhälle är det viktigare än någonsin att vi har elever som kan värdera, analysera och kritiskt granska information de tar del av. Att öva dessa färdigheter är därför en viktig del av skolans uppdrag.

Materialet som du kan beställa via oss spänner över en lång rad ämnen och riktar sig till såväl grundskola som äldre elever. Mycket av materialet är anpassat för skolungdom, och kan med fördel användas i undervisningen – som fördjupning, bredvidläsning, diskussionsunderlag, som jämförelsematerial eller som en språngbräda in i ett nytt ämne.

Material från utbudet.se uppskattas i skolan av både lärare och elever och vi har kommit till att bli en av Sveriges största lärarsajter. Över 110 000 lärare väljer att beställa tryckta lektionsmaterial och ladda ned digitala komplement på utbudet.se och vi distribuerar idag 200 000 ex av lektionsmaterial varje månad. Vi ser det som ett bevis på att utbudet.se helt enkelt motsvarar efterfrågan!

 

Vi ställer flera krav på det material som distribueras via utbudet.se:

  • Materialet ska ha ett informativt innehåll som är relevant för målgruppen
  • Materialet får inte vara produktexemplar eller ren produktreklam.
  • Material som exponerar produkter eller varumärken förknippade med alkohol, narkotika, tobak och dopingpreparat skall ha ett innehåll som är av betydelse för ett minskat bruk av dessa.
  • Materialet får inte exponera produkter eller varumärken med pornografiskt innehåll eller ickedemokratiska värderingar.
     

Enkelt att beställa

Vår webbtjänst är enkel. Logga in eller registrera dig som ny medlem och beställ önskat material. Vi levererar inom några dagar och du betalar inget för materialet, hanteringen eller frakten. Vår webbplats uppdateras kontinuerligt då nytt lektionsmaterial kommer in varje vecka, ibland oftare. Du hittar även lärarhandledningar till många av materialen.

 

Om företaget

Utbudet.se grundades 2003. Verksamhetens syfte är att främja och underlätta samarbetet och kommunikationen mellan skolan och näringslivet - företag, myndigheter och organisationer. Utbudet.se ingår i Allde & Skyttkoncernen och är väl etablerat i skolsammanhang. Vi har motsvarande rörelse i Norge och Finland under namnen: subjectaid.no och subjectaid.fi. Vi har även andra verksamheter: Kirrat&klart.se, Dugnadskassen.no, tuikkutukku.fi samt Bästaspelen.se

Utbudet.se förbättras varje år, både genom att vi ökar urvalet samtidigt som vi ständigt förbättrar tillgängligheten för beställarna, dvs. lärarna. Webbplatsen görs snabbare och enklare, utskicken och e-post blir snabbare, smartare och mer synkroniserade med det som händer i samhället, och samarbetet med andra företag med samma målgrupp utökas.

Utbudet.se bidrar också till att många kostnadsfria seminarier genomförs i hela landet. Vi har sett till att konferenssalarna har fyllts med vetgiriga lärare som i sin tur förmedlat sina nyvunna kunskaper till både arbetslag och elever.

Vi som arbetar på utbudet.se har alla ett genuint intresse för skolan – flera av oss är lärare.  Vi förstår värdet av kvalitet i undervisningen. Kontakta oss gärna om du har några frågor eller behöver hjälp med att plocka ut bra material till dina lektioner. 

Tel: 020-67 60 50

info@utbudet.se

Kontakta våra medarbetare

 

"Utbudet.se är den självklara kanalen mellan skola och samhälle. Genom oss får elever över hela Sverige möjlighet att ta del av sådant som inte alltid står i skolböckerna - en inblick i världen utanför."

Fredrik Skytt, VD utbudet.se

 

Tillbaka till produkterna