Xenter Yrkeshögskola

Xenter Yrkeshögskola i Tumba har nio YH-utbildningar som startar till hösten 2023. Utbildningslängden varierar och YH-utbildningarna på Xenter är mellan ett till två och ett halvt år långa. Xenters yrkeshögskoleutbildningar är alla avgiftsfria och berättigar till studiemedel från CSN. 

Kärnan i framgången med yrkeshögskolan är att förena teori med praktik. På våra YH-utbildningar består cirka en tredjedel av utbildningstiden av praktik (LIA, lärande i arbete). Det innebär att du får en hel del erfarenhet och direktkontakter med din bransch redan under utbildningstiden. 
Xenter fungerar alltså inte bara som en YH-utbildare utan också som dörröppnare – entrén till ditt nya yrke.

Tryckt material för beställning
Komplettera med digitala material
Alla nedanstående digitala filer, mejlas automatiskt ut till din registrerade e-postadress inom en vecka efter lagd beställning. Du kan också ladda ner dem direkt här.
Hisstekniker

El, mekanik och eget ansvar. Vill du arbeta på fältet i ett fritt och omväxlande yrke där teknisk kunskap varvas med mycket kundkontakt? Bli en problemlösare i ett praktiskt arbete där den ena dagen inte är den andra lik.

Natalie - blivande hisstekniker

Xenter uppmanar fler tjejer att söka teknikutbildningar.Hisstekniker är både ett tekniskt och ett socialt yrke. Som hisstekniker krävs både att snabbt kunna hitta det tekniska problemet, men också samtidigt kunna kommunicera med hyresgäster, fastighetsägare och kollegor. Gillar du ett praktiskt arbete, är självgående och är en kreativ problemlösare? Vill du arbeta i ett yrke som är fritt och med mycket ansvar? Ja, då passar utbildningen hisstekniker dig. I utbildningen ingår även praktik, LIA på valfri ort, 13 veckor.