Svenska Seglarförbundet

Segling – tillgänglig för alla

Svenska Seglarförbundet är ett av drygt 70 specialidrottsförbund som är anslutna till Svenska Riksidrottsförbundet (RF) och ett av 41 olympiska specialförbund i Sveriges Olympiska Kommitté (SOK). Svenska Seglarförbundet har cirka 100 000 individuella medlemmar fördelade på 324 klubbar, 16 distrikt och 66 klassförbund.

Tryckt material för beställning
Komplettera med digitala material
Alla nedanstående digitala filer, mejlas automatiskt ut till din registrerade e-postadress inom en vecka efter lagd beställning. Du kan också ladda ner dem direkt här.
Lugn och fokus

Fem minuters möjlighet till guidad avslappning med fokus på andetaget och sträcka ut kroppen. Sätt dig ner, ta ett djupt andetag och låt vattnets lugn sprida sig till dig.

Utmana en landslagsseglare

Låt fem av våra landslagsseglare utmana dig i deras favoritövningar. Kan du göra fler armhävningar på 30 sekunder än Anton som tagit silver i OS?

Bålstabilitet för jolleseglare

Sju minuter och sju utmanande bålövningar. Träna tillsammans med två av våra elever på seglargymnasiet för att se hur de stärker sina kroppar.

Parövningar

Träning är roligast tillsammans! Fem övningar du gör tillsammans med en kompis. Kör gärna filmen flera gånger för att få ett längre träningspass. Skratta, busa och bli starka.

Rörelsepaus

Skota, gippa och hantera segel. Fem minuters rörelsepaus och där du får följa med på en kölbåt, lära dig seglingstermer och framför allt få ny energi.

Rörelsepaus - animerad

Härma våra animerade kompisar och hjälp de kränga, skota och hissa segel. Denna rörelspaus på cirka tre minuter passar lika bra i klassrummet som på seglarskolan.