Godkänn -Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på utbudet.se. Genom att fortsätta godkänner du användningen av cookies och våra användarvillkor

Kostnadsfria seminarier


Här ser du aktuella kostnadsfria seminarier, konferenser och utbildningsdagar för skolpersonal. Evenemangen arrangeras av de myndigheter, organisationer och företag som medverkar på utbudet.se. De är helt kostnadsfria för dig som är pedagog. Läs mer genom att klicka på de blå rubrikerna nedan.

  Riksbankens digitala föreläsningar för gymnasieskolor och komvux

  Vill du veta mera om Riksbankens organisation, sedlar och mynt eller penningpolitik i praktiken/penningpolitik med inflationsmål eller Riksbankens arbete med finansiell stabilitet? Boka in dig och din klass på en digital föreläsning idag!

  Vill du boka en kostnadsfri föreläsning om cybersäkerhet med en IT-expert i ditt klassrum? Kontakta oss!

  Unga forskare bjuder in till föreläsning som hålls av IT-experter som dagligen jobbar med IT- och säkerhetsfrågor och tar ungefär en timme. Det blir en interaktiv föreläsning full av matnyttig information, övningar och diskussion.

  Välkommen till seminarium om Hbtqi och heder

  Dubbel utsatthet. Det är vardagen för många hbtqi-personer som lever i familjer och sammanhang som präglas av hedersnormer. Kombinationen hbtqi och heder är ett område med lite forskning och kunskapen som finns är inte så utbredd. Som hbtqi-strategisk myndighet lyfter vi frågan och välkomnar dig som möter unga till ett seminarium.

  Välkommen till digitalt seminarium om Sex mot ersättning

  Osynliggörande. Att inte finnas. Det är resultatet av vad våra normer om kön och sexualitet kan göra för grupper av unga som har sex mot ersättning. Det här seminariet har fokus på hbtqi-personer och migranter/ensamkommande. Grupper som är särskilt osynliggjorda men som i allra högsta grad finns och som lever i en utsatthet som de flesta inte har någon kunskap om.

  MUCF: Nu lanserar vi webbutbildningen Rätt att veta!

  En utbildning för dig som har viktiga samtal med unga som är nya i Sverige. Rätt att veta! är helt gratis och tar ungefär två timmar att genomföra.

  Studiebesök på Kommerskollegium?

  Varför handlar Sverige med omvärlden? Hur ser den internationella handeln ut?
  Svaren hittar du i Kommerskollegiums skolmaterial, men möjligheten finns även att diskutera frågorna vid ett studiebesök.

  Ett gränslöst projekt - Läkare utan gränser

  Ett gränslöst skolprojekt riktar sig till gymnasieskolor och syftar till att uppmuntra gymnasieelevers engagemang i humanitära frågor. Vill er skola delta i vårt projekt för gymnasieskolor?

  Facket i skolan - LO informerar i skolorna om rättigheter och skyldigheter i arbetslivet

  Hur fungerar egentligen svensk arbetsmarknad? Vad är det som gör den svenska arbetsmarknaden så unik? LO erbjuder genom sin regionala verksamhet gymnasieskolor över hela Sverige gratis skolinformation om hur den svenska arbetsmarknaden fungerar. Det är en verksamhet vi har hållit på med under mer än 20 år. Vi kan det. Informationen är opolitisk och saklig och våra informatörer har en kvalitetssäkrad utbildning inom området.

  Riksbankens roll i samhällsekonomin - digital föreläsning för gymnasielärare - 3/12


  Sveriges riksbank anordnar en kostnadsfri lärardag digitalt under en eftermiddag den 3 december 2021. Under denna eftermiddag får du som är gymnasielärare i ekonomi och/eller samhällskunskap möjlighet att uppdatera dina kunskaper om samhällsekonomi och få en djupare inblick i Riksbankens arbete. Avslutningsvis kommer du även få en unik möjlighet till att ställa frågor- samt lyssna till riksbankschef Stefan Ingves


  Välkomna att sända in Era bidrag till tävlingen Aluminium 2021.


  Vi vill på detta sätt skapa intresse för Aluminium och de möjligheter som materialet faktiskt erbjuder.

  Webbutbildning Klimatförbättrad betong – för dig som vill lära mer om hållbart byggande i betong!

  Användningen av klimatförbättrad betong är ett viktigt sätt för att öka takten i klimatomställningen inom bygg- och anläggningssektorn. Branschorganisationen Svensk Betong har därför tagit fram en webbaserad utbildning som är kostnadsfri och öppen för alla.

  Informationsträffar för skolpersonal 9 & 16 nov

  Jobbar du på som lärare eller som studie- och yrkesvägledare och vill veta med om Nordiska Textilakademin och skolans YH-utbildningar.
  Då ska du passa på att delta på någon av följande informationsträffar, där du träffar skolans utbildningskoordinatorer, utbildningsansvarig och ges goda möjligheter att ställa frågor.

Tillbaka till produkterna