Byggnads

Byggnads är fackförbundet för alla byggnadsarbetare och omfattar yrkesgrupper som snickare, plåtslagare, betongarbetare, murare, anläggningsdykare, VVS montörer, byggstädare m.fl. Byggnads medlemmar ska kunna arbeta i en godkänd arbetsmiljö och ha en bra löneutveckling. Medlemmarna garanteras juridiskt stöd om det skulle behövas. Det kan gälla försäkringsersättning vid sjukdom, olycksfall, rehabilitering och arbetslöshet. Byggnads engagerar sig inom många olika områden. Vi vill ha en rättvis fördelning av samhällets olika resurser. Vi vill främja mångfald på arbetsplatserna och i samhället. Det behövs fler kvinnor och invandrare på byggena i Sverige. Vi har även en hel del internationella projekt där vi hjälper till med utbildning och facklig verksamhet.

Vill du att vi besöker dig och berättar mer om vårt material och jämställdhetsarbete så kan du kontakta oss via vår hemsida stoppamachokulturen.nu.
Tryckt material för beställning
Komplettera med digitala material
Alla nedanstående digitala filer, mejlas automatiskt ut till din registrerade e-postadress inom en vecka efter lagd beställning. Du kan också ladda ner dem direkt här.
Byggnads förklarar lärling

Lärling är du som gått klart en yrkesutbildning på gymnasiet, en vuxenutbildning eller en arbetsmarknadsutbildning. För att bli färdigutbildad behöver du praktisera dina kunskaper. Det gör du när du arbetar som lärling. Du kan också göra hela din yrkesutbildning på ett företag. Du kallas då traditionell lärling eller företagslärling.