Unga innovatörer

Vi är en oberoende, ideell utbildningsorganisation som lyfter innovationskraften i skolan genom att stärka ungas innovativa förmågor, dvs kreativitet, problemlösning och samarbetsförmåga. Vi gör det genom att stötta skolor med kostnadsfria läromedel och verktyg som bygger på egenutvecklade innovationsprocesser. 

Vi har över 40 års erfarenhet av att arbeta med innovation i skolan.

Tryckt material för beställning
Komplettera med digitala material
Alla nedanstående digitala filer, mejlas automatiskt ut till din registrerade e-postadress inom en vecka efter lagd beställning. Du kan också ladda ner dem direkt här.
Produktblad Innovationsresan – Innovation på högstadiet

Innovationsresan är ett lustfyllt, kreativt och beprövat undervisningsmaterial som består av lärarhandledning, elevuppgifter och övningar och stöttar eleverna att göra handling av sina idéer. Genom att ta fram innovativa lösningar på vardagsproblem och samhällsutmaningar utvecklar eleverna viktiga delar av grundskolans läroplan och tillägnar sig förmågor som kreativitet, samarbete och problemlösning. Förmågor som är avgörande får att kunna påverka sin och världens framtid.

Produktblad Innov8 – Innovation på gymnasiet

Innov8 är ett utbildningskoncept för utmaningsdriven innovation i gymnasieskolan. Innov8 kan användas på samtliga gymnasieprogram i ett flertal kurser. Läromedlet består av en kombination av verklighetsbaserade utmaningar med innovationsuppdrag, lärarhandledning, elevmaterial, elevuppgifter och övningar. Kärnan i konceptet är Innov8-processen, en kreativ process likt en innovationsprocess anpassad för gymnasiet.

Produktblad Årets unga innovatör - Sveriges största innovationstävling för unga

Tävlingens historia sträcker sig mer än 45 år bakåt i tiden och sedan starten har över 100 000 elever tävlat. 2021 bytte tävlingen namn från Finn Upp till Årets unga innovatör.