SMHI

 
SMHI är en svensk expertmyndighet med globalt perspektiv och en livsviktig uppgift i att förutse förändringar i väder, vatten och klimat. Med vetenskaplig grund och genom kunskap, forskning och tjänster bidrar vi till att öka hela samhällets hållbarhet. Varje dag, dygnet runt, året om.
 
Sedan slutet på 1800-talet har vi samlat in data från atmosfären, sjöar, hav och land. Idag används bland annat satelliter, radar, ballonger, flygplan, bojar och blixtlokaliseringssystem.
 
Med hjälp av superdatorer, beräkningsmodeller, statistik och forskning tar våra experter fram prognoser, beslutsunderlag, klimatscenarier och utredningar. På vår webbplats www.smhi.se hittar du mängder av information om väder, vatten och klimat.
Tryckt material för beställning
Komplettera med digitala material
Alla nedanstående digitala filer, mejlas automatiskt ut till din registrerade e-postadress inom en vecka efter lagd beställning. Du kan också ladda ner dem direkt här.
SMHI - Lär dig mer om väder, vind och klimat

På SMHI.se finns en utbildningssida om klimat för grundskolan (7-9) och gymnasiet. Sidan innehåller såväl faktatexter som poddar, spel och filmer. I Kunskapsbanken på smhi.se finns mängder av fakta kring väder, vatten och klimat. Och är du nyfiken på vad en meteorolog gör på SMHI finns både texter och film att titta på. För dig som hellre lyssnar än läser tipsar vi om SMHI-podden.