GODKÄNN -Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på utbudet.se. Genom att fortsätta godkänner du användningen av cookies och våra användarvillkor

Digitalt, tryckt eller båda?

Vi får ofta frågan varför vi distribuerar tryckt material och bara har de digitala filerna som komplement. Vår övertygelse är att skolan kommer att bli mer digital i framtiden, men det är fortfarande långt dit.

 

Enligt en undersökning som Skolverket gjorde 2013 (It-användning och it-kompetens i skolan, Rapport 386, Skolverket 2013), har bara 14% av eleverna tillgång till egen dator i åk 7-9. Möjligheterna att använda datorer är mycket låg. I en kommunal grundskola går det 3,1 elever per dator och datorer används på väldigt få lektioner. Skolverkets rapport 386.

Många nya rapporter visar också att djupläsningen verkar vara mer effektiv på papper än på skärm. Ska man läsa för att lära verkar det vara bättre med print. Därför har vi valt att erbjuda  lärarna både tryckt material med digitala komplement. Är du intresserad att läsa mer vad som sägs om tryckt eller digitalt? Här hittar du mer information: (pdf)

 

Kontakta oss så berättar vi mer

Tillbaka till produkterna