Godkänn -Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på utbudet.se. Genom att fortsätta godkänner du användningen av cookies och våra användarvillkor

Om Arena Opinion och Arena Skolinformation

Arena Opinion och Arena Skolinformation har jobbat med skolmaterial i flera år och nått över 800 000 elever på gymnasiet, högstadiet och vuxenutbildningar.

Arena har en erfaren projektgrupp av skribenter, pedagogiska konsulter och formgivare. Allt material de tar fram testas på en referensgrupp av lärare och självklart kompletterar de allt tryckt material med lärarhandledningar kopplade till ämnesplanerna på gymnasiet, högstadiet eller sfi. I flera projekt har de tagit fram tryckta elevhäften, lärarhandledningar som pdf:er men även material för rollspel i klassrummet samt korta filmer att använda som diskussionsunderlag.

Skolmaterial i urval:

Bostäder, hyror och historia

Ett skolmaterial för gymnasiet om bostadsmarknaden och om att flytta hemifrån. Häftet går igenom svensk bostadspolitik från 1800-talet och fram till modern tid. Här finns också avsnitt om olika boendeformer och praktiska råd kring vad som är viktigt att tänka på vid det första boendet.

Uppdragsgivare: Hyresgästföreningen

SE70001    

 

Arbetsmiljö - Så funkar det

Material som kan användas på gymnasieskolan, såväl på yrkesförberedande som studieförberedande program. Det tar upp: hur arbetsmiljöarbetet fungerar på en arbetsplats, internationella utblickar och en historisk tillbakablick. 

Uppdragsgivare: Arena Skolinformation (projekt finansierat av 20 fackförbund däribland Unionen, Vision, Akademikerförbundet, LO, TCO mfl)

SE48502_16.jpg  

 

Schysst resande

Allt fler som reser tycker det är viktigt att göra ett schyst avtryck i landet de besöker. Turismen innebär stora möjligheter och kan bidra till att utveckla många fattiga länder. Men för att det ska bli hållbart i längden krävs att både du och researrangörerna förändrar sättet att resa en aning. Schyst resande belyser de sociala, ekonomiska och miljömässiga baksidorna av turismen och vad som krävs för bidra till en hållbar utveckling.

Uppdragsgivare: Nätverket Schysst resande (bl.a. Svenska Kyrkan, Unionen, IOGT-NTO-rörelsen)

SE46402_schystresande_web

 

Arbetslivet - Om arbetsmarknaden i Sverige och världen

Materialet ger en bild av hur dagens arbetsmarknad fungerar, vad man ska tänka på som arbetstagare och förklarar saker som den svenska modellen och hur lön sätts. En ökad förståelse för samtiden ges också genom en historisk beskrivning och en internationell utblick.

Uppdragsgivare: Arena Skolinformation

SE48501_ny

 

Anställa eller anställas - ett rollspel om jobbsökande

Ett rollspel som syftar till att på ett lekfullt sätt få igång tankeprocesser om vägen till en anställning. Hur tänker de som intervjuar dig? Hur tänker du som söker jobbet? Spelet gör inga anspråk på att svara på alla frågor, men väcker förhoppningsvis en lust att ta reda på hur det egentligen ligger till.

Uppdragsgivare: Arena Skolinformation

SE48504_Arena-Skolinformation_web.png

 

Kontakt:

08-789 11 60

info@arenagruppen.se

www.arenaopinion.se

 

arenaopinion.jpg

 

 

 

 

 

Tillbaka till produkterna