Tillväxtverket

Vi möter Johan Lager, medarbetare på Tillväxtverket.

 

Hej Johan! Vad gör Tillväxtverket?

Tillväxtverket är en nationell myndighet med cirka 350 medarbetare på nio orter. Tillväxtverket driver tillsammans med Bolagsverket, Skatteverket, Tullverket, Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen myndighetssamarbetet Starta och driva företag. Vi har tagit fram informationsmaterial som beskriver vägen till eget företag.


Var hittar man information om hur man startar företag?

Broschyren ger en överblick över vad du behöver veta och göra för att starta och driva ett företag. Broschyren är en av flera produkter från oss myndigheter där vi samlar information och service för att göra det enklare för företag. Webbplatsen verksamt.se kan också användas av lärare och elever som arbetar med företagande i undervisningen. En av idéerna med verksamt.se är att information och annan service från myndigheterna presenteras samlat på ett ställe. Här finns filmer där unga företagare delar med sig av sina erfarenheter, möjlighet att söka företagsnamn, räkna ut pris, lön, skatt, hitta tillstånd och hitta rådgivare. Här finns också olika branschguider som visar vad som behövs för att starta företag inom olika branscher såsom dataspel, musik, mode och design m.fl. På verksamt.se kan du även ladda ned broschyren som PDF.


Varför vänder ni er till unga?

Med bra information och rätt hjälp tror vi att Sverige kan få ännu fler framgångsrika företagare. Vi vet dessutom att 68 procent av Sveriges unga mellan 18­30 år kan tänka sig att bli företagare, idag driver 4 procent av dessa företag. Myndigheternas information och service måste därför vara lätt att nå och lätt att förstå för att unga ska kunna gå från idé till handling.sigvardsson_100924_0073_webb.jpg

Johan Lager, Tillväxtverket

TILLV+RGB_fri_sv_bla.png