GODKÄNN -Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på utbudet.se. Genom att fortsätta godkänner du användningen av cookies och våra användarvillkor

Svenskt Näringsliv

Vi möter Mia Liljestrand på Svenskt Näringsliv.

 

Hej Mia! Vilka är ni?

Svenskt Näringsliv är en arbetsgivarorganisation som samlar 49 medlemsorganisationer och 60 000 företag med 1,6 miljoner anställda. Vårt uppdrag är att öka förståelsen för företagens verklighet och att verka för att alla företag i Sverige skall ha bästa möjliga villkor för att verka och växa.
 

Varför har ni tagit fram 10 teser om entreprenörskap?

Svenskt Näringsliv välkomnar den satsning som sker inom utbildningssystemet på entreprenörskap. Samtidigt har vi förstått att temat väcker en del nyfikenhet och frågor. Syftet med materialet är att inspirera lärare och deras elever att ta del av Sveriges företagsamma historia samt att söka kontakt med det lokala näringslivet. Med hjälp av detta skolmaterial vill Svenskt Näringsliv bidra till en ökad förståelse för begreppet entreprenörskap samt synliggöra entreprenöriella egenskaper och personer. Materialet kan även öka lusten att utforska företagsamheten i omvärlden kring skolan.
 

Hur är materialet upplagt?

Materialet ska fungera som lärarhandledning, kopplat till webbportalen www.foretagsamheten.se http://www.foretagsamheten.se, och är uppdelat i tio kapitel, ett kapitel per tes. Till varje kapitel har vi hämtat artiklar hämtade från webbportalen som illustrerar teserna. Varje kapitel avslutas med övningar som kan stärka elevernas entreprenöriella förmågor, väcka nyfikenhet samt öka kunskaper om det lokala näringslivet.
 

Namnlöst-1.jpg

Mia Liljestrand, Svenskt Näringsliv

sv. näringsliv.jpg

 

 

Lärarna säger sitt om materialet 10 Teser:

"Bra som idébank i allmänhet, men extra bra att det finns en "röd tråd" genom boken."

"Bra material eftersom vi behöver kunskap om entreprenörskap."

"Jag undervisar 6-9 och har viss undervisning på gymnasiet. Vi vill få in mer entreprenörsskap i skolan och detta material är bra med färdiga övningar. Jag har delat ut till lärarkollegor som tycker att dessa också var bra. Vi vill nu ha till alla lärare i skolan." 

Tillbaka till produkterna