GODKÄNN -Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på utbudet.se. Genom att fortsätta godkänner du användningen av cookies och våra användarvillkor

Returpack

Vi möter Katarina Lundell, marknadschef på Returpack

 

Hej Katarina!
 

Vad händer sen? har blivit en succé bland både elever och lärare. Vad tror du det beror på?

Det finns en underbar vetgirighet hos barn och unga, de vill verkligen veta vad som händer med flaskan eller burken när den hamnar i pantautomaten! Det tog vi fasta på när vi tog fram Vad händer sen? Den berättar på ett enkelt, pedagogiskt och lättillgängligt sätt om pantsystemet och hur lätt det är att faktiskt bli miljöhjälte. Vi har valt att vara konkreta och visuella och på så sätt är det även lätt för de yngre barnen att ta till sig informationen.
 

Har intresset ökat för pantning bland barn och unga de senaste 10 åren?

Pantningsgraden har ökat generellt sedan pantsystemen infördes och idag når vi nästan målet på 90% återvinning. De yngre barnen är ofta superduktiga pantare, sedan minskar benägenheten att panta något bland unga vuxna för att öka igen när man blir lite äldre. I vårt informationsarbete lägger vi särskilt fokus på att nå unga med hög konsumtion.
 

Vad tycker du är viktigt att tänka på när man arbetar med hållbar utveckling med barn och ungdomar?

Att ta deras funderingar kring framtiden på allvar. De är våra nästa miljöministrar, forskare och företagsledare. De är också våra framtida konsumenter och lyckas vi nå dem med kunskap att göra rätt ökar möjligheterna att de tar med sig rätt beteende vidare i livet.
 

Katarina_bal.png

Katarina Lundell, Returpack

returpack_logo_0.png

 


 

Tillbaka till produkterna