GODKÄNN -Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på utbudet.se. Genom att fortsätta godkänner du användningen av cookies och våra användarvillkor

Nordic Sugar

Vi möter Anne-Mette Nielsen, Manager Nutrition Communication på Nordic Sugar.

Debatten om socker och hälsa innehåller ibland felaktiga påståenden och fakta som inte är vetenskapligt baserad. Nordic Sugars nya informationsbroschyr – Fakta om socker & hälsa – ger svar på många av de frågor som tas upp i hälso- och näringsdebatten kring socker.

Broschyren berättar bland annat om sockrets funktionella egenskaper i drycker och livsmedel, samt det faktum att livsmedelsmärkningar som ”lågt sockerinnehåll” eller ”utan tillsatt socker” inte nödvändigtvis betyder färre kalorier per 100 gram. Sockret ersätts ofta av andra näringsämnen som innehåller minst lika många kalorier och är minst lika energigivande som socker.

Utöver detta innehåller broschyren även statistik över svenskarnas sockerkonsumtion sedan 1965 och slår hål på myten om att socker gör barn hyperaktiva.

Enligt Anne-Mette Nielsen från Nordic Sugar så är broschyren gjord för att ge alla som är intresserade och arbetar med mat, hälsa och näring en lätt och användbar översikt över de viktigaste frågorna i debatten.

– Vi har märkt en efterfrågan på mer faktabaserad och lättillgänglig information och vi vill bidra med det, genom denna broschyr. Debatten om socker och hälsa innehåller ofta många felaktiga påståenden som inte alltid är faktabaserade eller vetenskapligt grundade. Det gör det svårt att veta vad som är felaktigt eller korrekt. Det gäller inte bara för konsumenterna utan även för våra kunder inom industri- och handelsbranschen, säger Anne-Mette Nielsen.

Beställ materialet >>

 

AMN.png

Anne-Mette Nielsen, Nordic Sugar

nordic_sugar.gif

 

Lärarröster:

"Lätt att förstå och trevlig layout"

"Bra fakta står detta material för rakt igenom! Lust uppstår för gemensamma diskussioner"

 

 

 

 

Tillbaka till produkterna