GODKÄNN -Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på utbudet.se. Genom att fortsätta godkänner du användningen av cookies och våra användarvillkor

Medlingsinstitutet

Intervju med Bosse Andersson, Informationsansvarig, Medlingsinstitutet.

 

Hej Bosse!


Hur kommer det sig att ni har tagit fram undervisningsmaterialet “Lön för mödan”?

Vi hade tidigare ett häfte som egentligen inte var anpassat för skolor, men som ändå var efterfrågat. När häftet blev inaktuellt bestämde vi oss för att göra ett nytt material direkt anpassat för gymnasiet. Vi tycker förstås att arbetsmarknadsfrågor är viktiga och att det ingår i vårt uppdrag som myndighet att sprida kunskap om hur arbetsmarknaden fungerar. 
 

Hur är materialet upplagt?

Vi har tagit hjälp av en pedagog som är van vid att ta fram läromedel så att häftet och lärarhandledningen knyter an till läroplanen. Det finns diskussionsfrågor i häftet och övningsförslag i handledningen. Materialet ger grundläggande fakta, men kan också väcka frågor som det kan vara intressant att diskutera.
 

Hur hoppas du att materialet ska användas i skolan?

Vi hoppas att materialet ska kunna komplettera kurslitteraturen och ge kunskap som är bra att ha inför det kommande yrkeslivet, men vi hoppas också att det startar livliga samtal i klassrummet om rättvisa, orättvisa och värderingar.
 

Beställ materialet >>

 

bosseand.jpg

Bosse Andersson, Medlingsinstitutet

Medlingsinstitutet_logo.png

 

Lärarröster:

"Ett lämpligt diskussionsunderlag i arbetet med grundvux samhällskunskap för invandrare."

 

 

Tillbaka till produkterna