Godkänn -Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på utbudet.se. Genom att fortsätta godkänner du användningen av cookies och våra användarvillkor

BalticSea2020

Vi möter Conrad Stralka, verksamhetschef för BalticSea2020

 

Hej Conrad! 

 

BalticSea2020 har uppdaterat materialet om Östersjön, vad är det som är uppdaterat?

Den stora förändringen är att dokumentärfilmerna har kortats så att läraren hinner visa och diskutera filmen under en normal lektionstimme. Vi har också arbetat med budskapet och de frågor som varje film berör. De ämnen som tas upp är komplexa och då tycker vi det är viktigt att det inte blir för mycket information och att det finns tid till diskussion. Nu är alla filmer ca 30 minuter långa. Parallellt har vi anpassat de tillhörande studiematerialen och bytt ut DVD:n till en USB-sticka för att bättre passa den utrustning som finns i skolorna.

Berätta ert bästa tips för en skolklass som vill göra en insats för Östersjön?

Identifiera ett tema där ni tror att en insats har en konkret betydelse för miljön i havet, det kan vara stort som smått. Diskutera vilka åtgärder ni kan genomföra och skrid till handling. Det viktiga ligger i själva genomförandet, det är då som förändring är möjligt.

Hur ser planerna ut för studiematerialet framöver?

Vi planerar för två kommande filmer - under 2017 kommer en av de första riktiga naturfilmerna om Östersjön och dess innevånare, både under och över vattenytan, stora som små. Filmaren Mattias Klum har arbetat i snart två år med att filma allt från isplankton, fiskar, sälar och fåglar på platser som få av oss någonsin sett eller har haft möjlighet att besöka. Vi ser väldigt mycket fram till att få lansera denna film. Under 2019 kommer den sista dokumentärfilmen av Folke Rydén. Den kommer att knyta an till de tidigare 4 dokumentärfilmerna och titta på "hur det gick sen". Filmprojektet har ett fantastiskt perspektiv i att det löper över 12 år vilket ger filmarna möjligheten att återkoppla men också titta framåt! 

Under tiden kommer vi givetvis att fortsätta att hålla skolmaterialen tillgängliga och uppdaterade!

 

 

Conrad Stralka.jpg

Conrad Stralka, BalticSea2020

210_bs_2020_rgb_200.png

 

 

Tillbaka till produkterna