Godkänn -Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på utbudet.se. Genom att fortsätta godkänner du användningen av cookies och våra användarvillkor

Föreläsningar för gymnasieskolor/komvux/högskolor och universitet

Vill du veta mera om Riksbankens organisation, sedlar och mynt eller penningpolitik i praktiken/penningpolitik med inflationsmål eller Riksbankens arbete med finansiell stabilitet? Boka in dig och din klass på en föreläsning idag!

FÖR HÖGSKOLOR OCH UNIVERSITET

Riksbanken erbjuder föreläsningar till högskolor/universitet och man kan välja mellan Penningpolitik i praktiken/penningpolitik med inflationsmål eller Riksbankens arbete med finansiell stabilitet, se ämnesval nedan.

Föreläsningarna hålls av medarbetare på Riksbanken på respektive universitet/högskola, de är gratis och vänder sig till studenter i nationalekonomi. Vår ambition är att tillgodose så många förfrågningar som möjligt. 

Läs mer om föreläsningar för högskolor och universitet här >

 

FÖR GYMNASIENIVÅ

Riksbanken erbjuder föreläsningar om Riksbankens arbete. Vi tar emot gymnasieklasser, komvux, KY-utbildningar eller motsvarande utbildningsnivåer. Vi tar enbart emot klasser som läser ekonomi och samhällskunskap.

Under föreläsningen, som tar en timme, får eleverna en grundläggande presentation av Riksbankens roll och uppgifter, såsom:

  • Riksbankens organisation
  • Riksbankens två huvuduppgifter
    - Penningpolitik
    - Finansiell stabilitet
  • Sedlar och mynt

Föreläsningarna är gratis och hålls i Riksbankens föreläsningssal på Brunkebergstorg 11. Läraren ansvarar för eleverna och måste själv delta på föreläsningen. Max antal deltagare per föreläsning är 60 personer.

Läs mer om föreläsningar för gymnasieskolor/komvux här >

 

RB-logo-100-PMS.png

Frågor angående föreläsningar kan skickas till forelasning@riksbank.se

 

 

 

Tillbaka till produkterna