Godkänn -Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på utbudet.se. Genom att fortsätta godkänner du användningen av cookies och våra användarvillkor

Välkommen till seminarium om Hbtqi och heder

Dubbel utsatthet. Det är vardagen för många hbtqi-personer som lever i familjer och sammanhang som präglas av hedersnormer. Kombinationen hbtqi och heder är ett område med lite forskning och kunskapen som finns är inte så utbredd. Som hbtqi-strategisk myndighet lyfter vi frågan och välkomnar dig som möter unga till ett seminarium.

Datum/tid

 -

Plats

Online, via Zoom

Medverkande

Linda Hansson, utvecklingsledare och Christine Lidström, koordinator från resursteam mot Hedersrelaterat våld och förtryck i Göteborgs stad. Resursteam heder består av fyra team placerade inom Göteborgs fyra socialförvaltningar. Teamen stödjer yrkesverksamma som kommer i kontakt med personer som utsätts eller riskerar att utsättas för hedersrelaterat våld. Teamen riktar sig till utsatta i alla åldrar och är flexibla, mobila och ska vara ett komplement till befintliga stödinsatser samt stå utanför myndighetsutövningen. Resursteamen arbetar för att nå särskilt utsatta grupper och gjorde under 2020 en riktad insats mot  hbtq-personer som lever i en hederskontext.

Madeleine Söderberg, utvecklingsledare på MUCF med lång erfarenhet av att föreläsa om hedersrelaterat våld och förtryck. På senare år har hon fokuserat särskilt på den dubbla utsatthet hos unga hbtq-personer som är utsatta för hedersrelaterat våld och förtryck. 

Vanessa Sevedag, utredare på MUCF. Hen har mångårig erfarenhet av analyser som berör lika rättigheter och diskriminering. Hen arbetar med två pågående utredningar om unga hbtq-personers levnadsvillkor och unga hbtq-personers utsatthet för så kallad omvändelseterapi. 

Samt medverkande från RFSL Stödmottagning.

Vill du veta mer om detta och anmäla dig! Klicka här>

ladda ned (1).png

Till MUCF:s aktuella skrifter: Klicka här>

 

Tillbaka till produkterna