Godkänn -Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på utbudet.se. Genom att fortsätta godkänner du användningen av cookies och våra användarvillkor

Hemma hos Riksbanken - digitalt öppet hus

Hemma hos Riksbanken är ett digitalt öppet hus där du får följa med in bakom kulisserna. Hur förvaras Sveriges guldreserv, vad är egentligen en e-krona och vad händer i Riksbankshuset om dagarna? Programmet har premiär 5 maj klockan 11.30.

HEMMA HOS RIKSBANKEN - DIGITALT ÖPPET HUS

Passar särskilt för lärare och elever/studenter på gymnasiet och universitet eller högskola 

Välkommen in till Riksbanken. I dagsläget går det inte att besöka Riksbanken fysiskt men här ges en möjlighet att besöka Riksbanken digitalt. Hemma hos Riksbanken är ett digitalt öppet hus där du och dina elever/studenter en möjlighet att följa med in bakom kulisserna och på ett lättillgängligt sätt få veta mer vad Riksbanken gör, vad som händer i Riksbankshuset om dagarna och vilken utbildning du behöver för att jobba på Riksbanken. 

I programmet intervjuar journalisten och författaren Niklas Ekdal riksbankschef Stefan Ingves och förste vice riksbankschef Cecilia Skingsley. Det blir även reportage med Riksbankens experter som berättar om guldreserven, hur framtidens pengar ser ut och hur penningpolitiken fungerar i praktiken. Du får även träffa anställda på Riksbanken som berättar hur det är att jobba där.

Hemma hos Riksbanken går att se på Riksbankens hemsida, på Riksbankens Facebook-sida och Youtube-kanal.

Programmet har premiär 5 maj klockan 11.30.

 

Klicka här för att komma till Riksbankens sida för evenemanget

 

173757205_3922414641153677_6624565410892730200_n.jpg

Bild och text: Sveriges riksbank

 

RB-logo-100-PMS.png

 

 

 

Tillbaka till produkterna